Ruim 65 jaar ervaring
Persoonlijk contact
Maatwerk
Hoog resultaat

Incassobureau inschakelen

Incassobureau AGIN Pranger

Vriendelijk maar dwingend als dat nodig is.

Incassobureau inschakelen voor een succesvolle invordering?

U bent schuldeiser en wilt een incassobureau inschakelen, maar het is belangrijk dat de relatie met de tegenpartij goed blijft.

De professionals van gerechtsdeurwaarder AGIN Pranger leveren maatwerk en houden de kosten voor alle betrokkenen zo laag mogelijk. Dien eenvoudig online uw zaak in of neem telefonisch contact op met een vestiging bij u in de buurt.

Waarom klanten AGIN Pranger als incassobureau inschakelen?

  • U krijgt meer dan 65 jaar ervaring
  • U krijgt snelle korte lijnen en open communicatie
  • Wij hanteren scherpe tarieven
  • U krijgt maatwerk
  • Wij kunnen meer dan enkel het minnelijke traject

 

Wat krijgt u aan communicatie, bereikbaarheid en reactie snelheid?
Hecht u waarde aan een goede bereikbaarheid, duidelijke en heldere communicatie en een goede reactie snelheid? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn op werkdagen telefonisch en fysiek op onze kantoren te bereiken. Heeft u een vraag over uw zaak? Dan verbinden wij u met uw dossierbehandelaar door. Wel zo makkelijk. 

Wilt u graag een incassobureau dat meedenkt en ongevraagd adviseert? 
Dan ben u bij ons aan het juiste adres  Wij zijn een incassopartner die meedenkt tijdens het incassoproces en de gerechtelijke procedures en die gevraagd en ongevraagd advies geeft. Samen komen wij met u tot een ideale procesoptimalisatie, kwalitatief goede procedures en verhoging van het incassorendement. 

Transparantie
Wenst u realtime inzage in lopende dossiers, duidelijkheid over de te voeren incassostrategie en voor geïnformeerd te worden over kostenverhogende maatregelen? Wij weten dat het van belang is u niet achteraf te confronteren met (hoge) kosten waar vooraf geen rekening mee werd gehouden. Dit geldt zowel voor juridische uren als voor de executiekosten.

Samenwerken, openheid en eerlijkheid
Voor beide partijen is het van belang om een goede manier van samenwerken te ontwikkelen waarbij openheid en eerlijkheid centraal staan. Wanneer er iets is, dan spreken we dat onderling uit en lossen we het op.

De visie van AGIN Pranger op incasso
AGIN Pranger is een maatwerkkantoor. AGIN Pranger  gelooft dat u als opdrachtgever het beste wordt bediend wanneer er in elke zaak maatwerk wordt geleverd. Bij het bepalen van de incassostrategie wordt door AGIN Pranger gekeken naar uw wensen en behoeften als opdrachtgever en wordt er een duidelijk advies afgegeven. Wij hebben altijd snel een  gerechtsdeurwaarder inzetbaar voor heel Nederland, ons kantoor is er volledig op ingericht om snel en efficiënt ambtshandelingen te verrichten. Wij gaan voor een constructief incassotraject waarbij focus ligt op hoog rendement tegen lage kosten vanuit een transparante en rechtvaardige werkwijze.

De incasso fase
Wanneer een factuur onbetaald is gebleven dan kunt u de keuze maken om uw vordering uit handen te geven aan AGIN Pranger en ons als incassobureau inschakelen. Wanneer alle informatie ontvangen is dan wordt uw dossier bij ons aangemaakt en gaan wij binnen 1 werkdag over tot het sturen van een eerste sommatiebrief.

Dit traject is de minnelijke/buitengerechtelijk incassofase. Gedurende deze fase herhalen wij de sommatiebrieven, proberen wij telefonisch in contact te komen met uw debiteur en doen wij in de openbare bronnen onderzoek naar de verhaalsmogelijkheden en vermogensbestanddelen van de debiteur.

Wanneer de sommatiefase geen betaling oplevert, dan zullen wij adviseren over wel of niet over te gaan tot een gerechtelijke procedure. Het advies hangt voornamelijk af van de onderzoeksresultaten naar de vermogenspositie van de debiteur, de verhouding tussen kosten en baten van de vordering en uiteraard de wensen van u als opdrachtgever.

Soms moet er voor geringe vorderingen toch geprocedeerd worden. Uitsluitend na toestemming van u nemen wij kostenverhogende maatregelen.

Wilt u AGIN Pranger als incassobureau inschakelen? Vul via onderstaande knop ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Een vordering incasseren? Dat doen we zo:

AGIN Pranger incasseert vorderingen voor overheden, woningcorporaties, midden- en kleinbedrijven en advocaten. Als u een zaak bij ons indient, zijn de vervolgstappen doorgaans als volgt:

Stap 1 Zaak indienen

Via onze pagina ‘Incasso starten’, dient u al binnen vijf minuten online uw zaak in. U ontvangt een bevestigingsmail en we vragen u om aanvullende stukken aan te leveren. Hebben we alles van u ontvangen? Dan maken we een dossier aan starten we nog dezelfde dag met incasseren van het bedrag waar u recht op heeft.

Stap 2 Starten incasseren

We gaan zo snel mogelijk aan de slag. We nemen contact op met de debiteur en verzoeken deze vriendelijk om tot betaling over te gaan. Omdat we werken met een online dossier, kunt u op elk gewenst moment de actuele status bekijken. Ook sturen onze professionals u een e-mail als er ontwikkelingen zijn.

Stap 3 Zaak sluiten

In de meeste gevallen ronden we het traject binnen veertien dagen af. U heeft dan een betaling ontvangen, of er is een regeling getroffen om het bedrag in termijn te voldoen. Als er geen oplossing is gevonden, geven onze professionals u advies over de meest kansrijke vervolgstappen. Dit is altijd maatwerk.

De service van Incassobureau AGIN Pranger

Altijd een vast aanspreekpunt

Altijd een vast aanspreekpunt

Mogelijkheid om dossier online in te zien

Mogelijkheid om dossier online in te zien

Jarenlange ervaring van onze inningsspecialisten

Jarenlange ervaring van onze inningsspecialisten

AGIN Pranger: altijd een incassobureau in de buurt!

Direct contact opnemen met een kantoor bij u in de buurt? Door op onderstaande links te klikken, gaat u direct naar onze locatiepagina’s:

Bereken eenvoudig de incassokosten

Door het te incasseren bedrag in te vullen, kunt u direct zien welke incassokosten u in rekening mag brengen.

Hoofdsom
Kosten (% van hoofdsom)
€ 2.500,- of minder
15 % (minimum van € 40,-)
€ 2.500,- t/m € 5.000,-
10 %
€ 5.000,- t/m € 10.000,-
5 %
€ 10.000,- t/m € 200.000,-
1 %
meer dan € 200.000,-
0.5 % (maximum van € 6.775,-)

Veelgestelde vragen over AGIN Pranger

Wilt u voor de eerste keer een incassobureau inschakelen? Dan komt u tijdens uw online zoektocht naar een geschikt incassobureau waarschijnlijk veel informatie tegen die nieuw voor u is. Bij AGIN Pranger houden we van heldere informatie. Hieronder vindt u daarom antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over onze incassodiensten.

Wat is een incassobureau?

Een incassobureau is een bedrijf dat voor opdrachtgevers openstaande rekeningen bij zogenaamde debiteuren int. Deze debiteuren kunnen particulieren, bedrijven maar ook instellingen zijn.

Hoe werkt een incassobureau?

Als een incassobureau een zaak aanneemt, starten zij met een zogenaamd minnelijk traject. Dit betekent dat er geprobeerd wordt om zonder tussenkomst van een rechter een oplossing te vinden met de schuldenaar. In de meeste gevallen lukt dit binnen veertien dagen. Als dit niet het geval is, kan het incassobureau een gerechtsdeurwaarder inschakelen om een gerechtelijk traject te starten.

Wat is het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder?

Een gerechtsdeurwaarder mag wel incassodiensten aanbieden, maar een incassobureau mag geen taken oppakken van gerechtsdeurwaarders. Een incassobureau heeft namelijk geen wettelijke status. Feitelijk betekent dit dat iedereen een incassobureau mag starten. Als het een incassobureau niet lukt om de debiteur te laten betalen, kan er een gerechtelijk traject worden gestart. Er wordt een vonnis door een rechter uitgesproken en soms beslag gelegd op bezittingen. Dit mag alleen een gerechtsdeurwaarder doen.

Wat is het verschil tussen ambtelijke en niet-ambtelijke werkzaamheden?

Alle werkzaamheden die horen bij het verzilveren van het vonnis, noemen we ambtelijke werkzaamheden. Debiteurenbeheer en het starten van incassotrajecten noemen we geen ambtelijke handelingen, maar kunnen wel worden uitgevoerd door een gerechtsdeurwaardersbureau.

Wanneer schakelt u een incassobureau in?

Er bestaan geen concrete richtlijnen voor het moment waarop u een incassobureau of gerechtsdeurwaarder moet inschakelen. In veel gevallen is het niet verstandig dit te snel te doen, aangezien u er de verhoudingen er waarschijnlijk mee op scherp stelt. Houd wel altijd rekening met de wettelijke verjaringstermijn van de vordering.

Hoeveel kost het inschakelen van een incassobureau?

De kosten die een incassobureau maakt, worden verhaald op schuldenaar. Gaat deze niet tot betaling over? Dan betaalt u in veel gevallen een basisvergoeding.

Is AGIN Pranger een incassobureau?

AGIN Pranger is zowel een gerechtsdeurwaarder als een incassobureau. AGIN Pranger is een gerechtsdeurwaarder die ook incassodiensten aanbiedt. Wat betekent dit voor u? Dat u zeker weet dat AGIN Pranger binnen de wettelijke kaders opereert en het incassotraject niet onnodig rekt.