Ruim 65 jaar ervaring
Persoonlijk contact
Maatwerk
Hoog resultaat

Bewijsbeslag

Bewijsbeslag door de specialisten van AGIN Pranger

Omdat bewijs voor u belangrijk is.

Bewijsbeslag, hét specialistische beslagtraject om bewijs veilig te stellen.

Met een (conservatoir) bewijsbeslag kunt u bewijs veiligstellen dat zich bevindt bij een andere partij.  Een bewijsbeslag kan bijvoorbeeld worden gelegd wanneer er inbreuk wordt gemaakt op intellectuele eigendomsrechten en het bewijs daarvan zich bij de wederpartij of een derde bevindt. Bij een bewijsbeslag wordt vaak beslag gelegd op fysieke documenten, digitale bescheiden, e-mails, WhatsApp communicatie en op data in de cloud.

Verzoekschrift bewijsbeslag

Het leggen van bewijsbeslag start altijd met toestemming van de rechter om het beslag te mogen leggen, het zogenaamde beslagverlof. Hiervoor wordt door de advocaat een verzoekschrift ingediend bij de rechter, waarin toestemming wordt gevraagd om tot bewijsbeslag over te mogen gaan.  AGIN Pranger denkt graag met u mee bij het opstellen van dit verzoekschrift zodat het op de dag van beslag praktisch uitvoerbaar is.

De beslaglegging

Onze specialistische gerechtsdeurwaarders gaan met het verlof voor u op pad. Een zeer grondige voorbereiding, een analyse van de beslaglocatie en de juiste gerechtsdeurwaarders maken het verschil.  De gerechtsdeurwaarder wordt veelal vergezeld door een (ICT-)deskundige, een slotenmaker en een hulpofficier van justitie (HOvJ). De gerechtsdeurwaarder heeft bij het beslag toegang tot alle plaatsen en gaat grondig op zoek naar alles bewijsmiddelen.

Gerechtelijke bewaring van het bewijs 

Nadat de gerechtsdeurwaarder het bewijs in beslag heeft genomen, worden de bescheiden in bewaring gegeven aan een gerechtelijke bewaarder. Er vindt pas afgifte van het in beslag genomen bewijs plaats nadat de rechter (of de wederpartij) toestemming heeft gegeven om de beslagen bescheiden af te geven.

Neem contact met ons op

Laat bewijsbeslag leggen door de specialisten van AGIN Pranger en
ervaar de meerwaarde

AGIN Pranger denkt met u mee, van de voorbereiding tot en met het beslag maakt u gebruik van onze expertise. Onze gespecialiseerde gerechtsdeurwaarders maken het verschil, zij zijn zeer ervaren in het leggen van bewijsbeslag en zorgen voor het beste resultaat.

Snel beslag laten leggen

Snel beslag laten leggen

Uw zaak wordt doortastend, zorgvuldig en met maximale snelheid behandeld. Dat beloven wij u.

Ervaren specialisten

Ervaren specialisten

Uw zaak is bij AGIN Pranger in goede handen. Ervaren professionals die jaarlijks tientallen bewijsbeslagen leggen.

Kwaliteit gegarandeerd

Kwaliteit gegarandeerd

Bij ons krijgt u de ondersteuning die u nodig heeft. Wij staan klaar om u te helpen met al uw vragen.