Ruim 65 jaar ervaring
Persoonlijk contact
Maatwerk
Hoog resultaat

Deurwaarder

Deurwaarder inschakelen

Doelgericht. Vriendelijk. Dwingend als dat nodig is.

Direct een Deurwaarder Inschakelen?

Heeft u te maken met een debiteur die na meerdere aanmaningen of een incassotraject de openstaande schulden niet voldoet? Dan kunt u een deurwaarder inschakelen. Een deurwaarder kan een gerechtelijk traject starten.

De ervaren professionals van gerechtsdeurwaarder AGIN Pranger werken integer en effectief en zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk krijgt waar u recht op heeft. We leveren maatwerk en houden altijd oog voor de belangen van alle betrokkenen.

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Dien online uw zaak in of neem contact op met een van onze kantoren bij u in de buurt.
Mijn zaak indienen

 

Voordelen van het inschakelen van AGIN Pranger als deurwaarder:

  • Ruim 65 jaar ervaring
  • U krijgt persoonlijk contact
  • Wie bieden u maatwerk
  • Wij behalen een hoog resultaat

Deurwaarder inschakelen

 

 

Zo werken onze deurwaarders

Stap 1 Incassotraject (optioneel)

Tijdens een incassotraject proberen we zonder tussenkomst van de rechter om de openstaande schulden te innen. Als de debiteur na meerdere verzoeken de openstaande rekening nog niet heeft voldaan, kunt u een deurwaarder inschakelen. De deurwaarder start een gerechtelijke procedure.

Stap 2 Start gerechtelijk traject

Als het niet gelukt is om een gezamenlijke oplossing te vinden tijdens het incassotraject, start de deurwaarder met het gerechtelijke traject. Met hulp van de deurwaarder kunt u de schuldenaar dagvaarden en zo de rechter een vonnis laten uitspreken. De debiteur kan tegen dit vonnis in beroep gaan.

Stap 3 Vorderen schulden

Heeft de rechter een vonnis uitgesproken in uw voordeel? Dan zal de deurwaarder het vonnis betekenen, waarmee hij de debiteur twee dagen geeft om tot over betaling over te gaan. Als dit niet gebeurt, kan hij een betaling afdwingen. Bijvoorbeeld door bezittingen in beslag te nemen of een deel van het inkomen te vorderen.

De service van gerechtsdeurwaarderkantoor AGIN Pranger

Altijd dezelfde contactpersoon

Altijd dezelfde contactpersoon

Mogelijkheid om dossier online in te zien

Mogelijkheid om dossier online in te zien

Zo laag mogelijke kosten voor alle betrokkenen

Zo laag mogelijke kosten voor alle betrokkenen

Altijd een deurwaarder bij u in de buurt

Wilt u een deurwaarder inschakelen, dan kunt u terecht bij de volgende vestigingen van AGIN Pranger:

Bereken eenvoudig de incassokosten

Door het te incasseren bedrag in te vullen, kunt u direct zien welke incassokosten u in rekening mag brengen.

Hoofdsom
Kosten (% van hoofdsom)
€ 2.500,- of minder
15 % (minimum van € 40,-)
€ 2.500,- t/m € 5.000,-
10 %
€ 5.000,- t/m € 10.000,-
5 %
€ 10.000,- t/m € 200.000,-
1 %
meer dan € 200.000,-
0.5 % (maximum van € 6.775,-)

Veelgestelde vragen over de gerechtsdeurwaarder AGIN Pranger

Bij AGIN Pranger begrijpen we dat het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder een grote stap is en dat u bij uw zoektocht naar een geschikte deurwaarder waarschijnlijk veel nieuwe informatie tegenkomt. Om u van duidelijke informatie te voorzien, vindt u hieronder de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

Wat is een gerechtsdeurwaarder?

Een gerechtsdeurwaarder werkt als openbaar ambtenaar voor opdrachtgevers en probeert schulden te innen. Hij is benoemd door de Kroon en moet zich bij al zijn werkzaamheden aan wetten en regels houden. Een deurwaarder kan gerechtelijke trajecten starten als de debiteur na een minnelijk traject niet tot betaling is overgegaan. Door de rechter een vonnis uit te laten spreken, dwingt hij een debiteur dan om de schulden te voldoen.

Welke bevoegdheden heeft een gerechtsdeurwaarder?

Als de rechter een uitspraak heeft gedaan over het betalen van de schulden, heeft de gerechtsdeurwaarder verschillende bevoegdheden om deze schuld daadwerkelijk te innen. U kunt hierbij denken aan ontruimingen, beslagleggingen op rekeningen en waardevolle bezittingen of het organiseren van een gedwongen verkoop. Als de rechter nog geen uitspraak heeft gedaan, kan de deurwaarder een juridisch traject starten. Dit begint altijd met het dagvaarden van de debiteur.

Welke opleiding volgt een gerechtsdeurwaarder?

Een deurwaarder heeft een driejarige hbo-opleiding gevolgd en daarnaast een jaar stage gelopen als kandidaat-gerechtsdeurwaarder. De kandidaat-deurwaarder werkt altijd onder verantwoordelijkheid van een gerechtsdeurwaarder. Door na deze stage vervolgens nog een jaar te werken, kan de kandidaat-gerechtsdeurwaarder officieel benoemd worden en zich laten inschrijven in het register van gerechtsdeurwaarders.

Wat is het verschil tussen een deurwaarder en incassobureau?

Een incassobureau probeert rekeningen bij debiteuren te innen zonder tussenkomst van een rechter. Als dit zogenaamde minnelijke traject niet tot een betaling of betalingsregeling leidt, kan er een deurwaarder worden ingeschakeld. Veel deurwaardersbureaus bieden klanten ook incassodiensten aan. Andersom is dat niet mogelijk. Een incassobureau mag volgens de wet geen taken van de deurwaarder uitvoeren.

Wanneer schakelt u een gerechtsdeurwaarder in?

Een deurwaarder inschakelen, wanneer kan dat? Als u te maken heeft met een debiteur die na meerdere aanmaningen zijn openstaande rekeningen niet heeft betaald, kunt u een deurwaarder inschakelen. Meestal is een eerste brief van een deurwaarder voldoende om uw schuld te innen. In sommige gevallen start de deurwaarder een juridisch traject om de rechter een vonnis uit te laten spreken.

Toe hoever terug kan ik schulden laten innen?

De verjaringstermijn van een schuld hangt van verschillende factoren af. Hier is daarom geen eenduidig antwoord te geven.

Is AGIN Pranger een deurwaardersbureau of een incassobureau?

Wij zijn een gerechtsdeurwaarder, maar bieden ook incassodiensten aan.